IMMANUEL – JUMALA KANSSAMME!
Kirjoittanut Seppo Pehkonen   

Jeesuksen syntymään liittyi profeetallisen ilmoituksen täyttyminen. Jesaja oli ennustanut yli 700 vuotta aiemmin, että neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimeksi Immanuel.

Mitä tarkoittaa nimi Immanuel? Se merkitsee, että Jumala on meidän kanssamme. Kun tuota sanaa pysähtyy pohtimaan, huomaa sen olevan vallankumouksellinen ajatus. Siis Jumala itse on jokaisen hänen omansa kanssa aina. Voisiko parempaa edes kuvitella! Kun Pyhä Henki antaa ilmestystä tästä, voidaan nähdä, että Immanuel – Jumala kanssamme paljastaa kolme keskeistä totuutta.

Ensinnäkin Immanuel avaa totuuden siitä, mitä Jeesus on meitä varten. Jumala tuli ihmiseksi ja sovitti maailman itsensä kanssa. Jeesus ei ollut vain hyvä otettaja ja esimerkillinen ihminen maan päällä, vaan hän tuli tänne siksi, että hän otti ristillä kuollessaan päälleen koko ihmiskunnan synnin ja kaiken kirouksen. Jokainen, joka uskoo Jeesukseen, saa synnit anteeksi ja syntyy uudesti Jumalan lapseksi.

Toiseksi Immanuel merkitsee totuutta siitä, mitä Jeesus on meissä. Jumala ei ainoastaan anna syntejä anteeksi, vaan myös käsittelee syntisen luonnon meissä. Hän on tehnyt meidät uusiksi luomuksiksi, vanha synnin luonto on otettu pois. Meillä on kokonaan uusi identiteetti: En enää minä, vaan Kristus minussa. Pyhä Henki asuu jokaisessa uskovassa ja auttaa muuttumaan Kristuksen kaltaisuuteen käytännössä. Meidän osuutemme on elää sitä uskon kautta todeksi.

Kolmanneksi Immanuel osoittaa totuuden siitä, mitä Jeesus on kauttamme. Kristus meissä rakastaa ja tekee Jumalan tekoja Pyhän Hengen voimassa toisten hyväksi. Meidän osuutemme on uskossa lähteä tähän yhteistyöhön hänen kanssaan. Valtuudet on annettu kaikkien pimeyden voimien yli Jeesuksen nimessä. Meidän tulee vain rohkeasti toimia Pyhän Hengen ohjauksessa.

Anna tämän ilmestyksen Immanuel – Jumala kanssamme tulla todeksi sinun elämässäsi myös nyt, kun joulunaika lähestyy!

Seppo Pehkonen

 

 
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki