SAAKO VALTAKUNTA LAAJENTUA SINUSSA?
Kirjoittanut Kirsi Nieminen   

Jumalan valtakunnan perusolemukseen kuuluu laajentuminen. Se oli Jumalan ajatus jo ensimmäisen ihmisparin kohdalla. Heidän tehtävänsä oli lisääntyä ja täyttää maa sekä ottaa se haltuun. Jumalan siunaus merkitsi sitä, että he saivat kyvyn menestyä tässä tehtävässä.

Meillä kaikilla on oma Edenin paratiisi, kun olemme saaneet kohdata Herran. Se on ihana siunauksen paikka, jossa Herra on ilmestynyt useissakin eri tilanteissa, antamalla läsnäolonsa, armonsa ja voitelunsa. Siitä lähtökohdasta meidät on kutsuttu panemaan lahjat käyttöön. Herra lisää siunaustaan sen mukaan, kuinka uskollisia palvelijoita olemme. Hän laajentaa aluettamme ja antaa enemmän vastuuta – tai ottaa pois!

Jumalan periaate on kasvu: Pienestä on tarkoitus tulla suurta. ”Pienimmästäkin tulee tuhatlukuinen heimo ja vähäi¬sim¬mästä väkevä kansa”, kuten Jesaja ennustaa. Ei pidä koskaan vähätellä pientä alkua, kun toimitaan Jumalan tahdon mukaisesti. Siinä on silloin valtava potentiaali kasvuun. Jumalan palvelijan uskollisuus määrittää sen tason, jolle siunaus voi kasvaa.

Mistä voin tietää, milloin tarvitsen ja on mahdollista saada lisää Jumalalta? Kun hän kutsuu sellaiseen näkyyn, joka on omien luonnollisten mahdollisuuksieni ulkopuolella ja ylittää myös sen uskon tason, josta minulla on hengellistä kokemusta. Pyhä Henki haastaa meitä laajentamaan vaikutusalaamme hengessä.

Esimerkiksi evankelioinnissa. Jos on totuttu jakamaan kutsuja kokouksiin, meitä haastetaan uudelle tasolle: parantamaan sairaita ja kertomaan evankeliumi, ja myös voittamaan sieluja Herralle. Tai taloudellisissa haasteissa. Siemenen kylvämisessä saadaan niittää taloudellista siunausta yhä runsaammin, kun on kyse Jumalan valtakunnan laajentamisesta. Valtakunnan ajattelua on se, että investoidaan ja moninkertaistetaan kaikki se, mitä Jumala antaa meille.

Anna sinä aikasi, taloudellisten varojesi ja palvelulahjojesi, jotka sinulle on uskottu, tulla Jumalan käyttöön. Silloin valtakunta voi laajentua, ja sinäkin saat yhä lisää!

Seppo Pehkonen

 
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki