Haastattelussa: Esko ja Hanna Hakulinen

Esko & Hanna Hakulinen asuvat Helsingin Marjaniemessä kahden tyttärensä Emilian ja Ilonan kanssa. He aikovat nauttia Helsingin kesästä täysin siemauksin. Kalenteriin on merkitty mm. Eskon 50-vuotisjuhlat ja tyttärien 4- ja 6-vuotissyntymäpäivät sekä evankeliointia.

Millaista evankeliointia on suunnitteilla kesäksi?

Esko: Aiomme tehdä monenlaista evankeliointia eri lähestymistapojen kautta. Teemme mm. kahvitusevankeliointia, jonka kautta pyrimme rakentamaan siltaa ihmisiin. Olemme samalla Pyhän Hengen ohjauksessa, mitä pitää puhua itsekullekin. Järjestämme evankeliointiaktiviteetteja koko kesän. Meillä on eri vastuuhenkilöitä eri viikkoina. Vastuulliset suunnittelevat mitä tapahtuu, mihin mennään ja mihin aikaan. Tarkoitus on, että menemme yhdestä sydämestä sinne palvelemaan.

Hanna: Olimme huhtikuun lopulla Israelissa matkalla. Laivakapteeni, joka vei meidät Gennesaretin järvelle, kertoi tulleensa uskoon, kun hän oli kyydinnyt kristittyjä ryhmiä järvellä, nähnyt heidän välillään olevan yhteyden ja kuullut samalla Raamatun opetuksia. Nyt hän lauloi meille hepreksi Amazing Gracen laulun. Se oli puhuttelevaa.

Miksi evankeliointi on tärkeää?

Esko & Hanna: Evankeliumi on tärkein mahdollinen sanoma, jonka voimme välittää ihmiselle: on olemassa rakastava Jumala, joka välittää meistä ja haluaa suhteen jokaisen ihmisen kanssa. Hän haluaa pelastaa ihmisen kadotuksesta ja antaa tarkoituksen elämään. Tulee seisahtunut olo, jos ei jaa eteenpäin sitä hyvää, mitä Jumala on antanut. Jokainen meistä on kutsuttu välittämään hyviä uutisia Jeesuksesta ja siitä, mitä Hän on tehnyt meidän elämässämme. Jokainen pystyy kertomaan jotain omalta sydämeltään.

Miten kertoa evankeliumia niille, jotka eivät ole vielä kuulleet?

Esko: Kannattaa kertoa, ettei kristinusko ole syntynyt missään tyhjiössä vaan kansan keskellä, jolla on ollut vahva todistus Jumalasta, ja jonka keskuuteen Jeesus Kristus syntyi. Hän paransi sairaita, teki ihmeitä, kärsi syntiemme tähden, kuoli ja ylösnousi. Hän ilmestyi opetuslapsille ja antoi heille tehtävän viedä evankeliumia eteenpäin. Se on paras ja siunatuin juttu ihmisen elämässä, että hän saa syntinsä anteeksi ja saa elää suhteessa Jumalaan, kokea rukousvastauksia ja olla pelastettu iankaikkiseen elämään.

Miten tavoittaa naapurit evankeliumilla?

Hanna: On tärkeää rukoilla ja tarttua avautuviin tilanteisiin. Voi esimerkiksi kutsua henkilön kotiinsa tai antaa kutsun seurakunnan tilaisuuteen. Voi antaa myös pienen lehtisen, jossa on jotain uskosta tai Jumalasta. Tapoja on monenlaisia, luovuutta voi käyttää. Voi vaikka kutsua katsomaan jotain kristillistä filmiä, riippuu vähän henkilöstä. Kun saat hyvän suhteen ihmiseen, voit puhua uskonasioista hänen kanssaan. Uskoontulo on prosessi, jossa Jumala vetää ihmistä luokseen.

 

 
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki