Haastattelussa: Kari ja Eija Kärkkäinen

Kari & Eija Kärkkäinen ovat löytäneet hengellisen kotinsa Cityseurakunnasta. He viettävät tänä kesänä 24.vuotishääpäiväänsä.

Miten tulitte uskoon?

Kari: Syksyllä tulee 41 vuotta siitä, kun tulin uskoon. Olin tilanteessa, ettei ollut enää mitään muuta mahdollisuutta kuin tulla uskoon, sillä minulla oli hyvin vaikeaa. Tarvitsin apua. Jättäydyin Jeesukselle. Siitä elämäni alkoi mennä eteenpäin.

Eija: Tulin uskoon vuonna 1981. Olin vahvassa Pyhän Hengen puhuttelussa. Postiluukustani tipahteli traktaatteja ja hengellisiä lehtiä. Pääsin niiden kautta sisälle siihen, että Jeeus on kuollut puolestani ja minun kuuluu antaa elämäni Jeesukselle. Yksin ollessani istuin sänkyni reunalla ja luovutin elämäni Jeesukselle. Sen jälkeen hän tuli elämääni ja alkoi johtaa minua uudella tavalla.

Miten tapasitte toisenne?

Kari: Tapasimme vuonna 1994, olimme molemmat helluntaiseurakunnassa Varkaudessa. Rukoilimme tahoillamme, että löytäisimme aviopuolison ja sitten löysimme toisemme. Menin Jumalan eteen kyselemään, onko tämä tuleva vaimoni. Silloin täytyin ensimmäistä kertaa Pyhällä Hengellä. Jumala vahvisti minulle, että tämä on Hänestä.

Eija: Taustalla oli rukoilija, joka oli pyytänyt Jumalalta, että rakastuisimme toisiimme ja menisimme naimisiin. Vasta hääpäivänämme saimme tietää tästä. Rukoilimme myös yhdessä Karin kanssa: ”Herra, onko tahtosi, että menemme naimisiin?” Jumala puhui rukouksen aikana: ”Tässä on sinulle mies, johon voit luottaa 100 prosenttisesti.” Se oli minulle tärkeä viesti Jumalalta.

Valmistutte pian seurakunnan Näky-koulutuksesta, mitä olette oppineet?

Eija: Näky koulutus on ollut tiivis paketti. Se on selkeyttänyt sitä, miten Jumala toimii seurakunnassa. Tämä on Raamatullinen näky. Opetuslapsia tekevän seurakunnan kautta Jumala pääsee hoitamaan ja kasvattamaan kaikkia seurakuntalaisia opetuslapseudessa, niin että meistä kaikista tulee kykeneviä palvelemaan Herraa niillä lahjoilla ja siinä kutsumuksessa, mihin Jumala on meidät tarkoittanut ja valmistanut.

Kari: Tärkeä asia on se, että nyt ei tarvitse kenenkään seurakuntalaisen ajatella, ettei minulla ole mitään tehtävää. Kaikilla on oman armoituksensa ja lahjojensa mukaisesti mahdollisuus mennä eteenpäin ja saada siihen koulutus. Tämä on erittäin tärkeä koulutus kaikille.