Haastattelussa Heini Neuvonen ja Marianne Heilä

Heini Neuvonen ja Marianne Heilä ovat aloittaneet uuden solun. Heini on vaimo ja kiireinen perheenäiti. Hän harrastaa musiikkia. Marianne työskentee hotelliketjussa operatiivisena johtajana. Varsinaisia harrastuksia hänellä ei ole, sillä työpäivät venyvät usein pitkiksi.

Heini ja Marianne, miltä tuntuu aloittaa uusi solu ja mistä idea tuli?

Heini: Seurakuntamme on opetuslapsia tekevä seurakunta. Kävimme vuoden Näky-koulutuksessa ja nyt aloitamme omaa ryhmää.

Marianne: Aloittaminen tuntuu todella hienolta. Olen valmistautunut siihen henkisesti jo pidempään. Nyt oli aika lähteä konkreettisesti liikkeelle.

Missä ja milloin solu kokoontuu ja kenelle se on tarkoitettu?

Heini ja Marianne: Kokoonnumme joka toinen torstai klo 18-20.30 parittomilla viikoilla Leppävaarassa. Solu on kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää Raamatusta ja Jeesuksesta, sekä kasvamaan omassa uskossa ja viemään evankeliumia eteenpäin. Olemme jakaneet 190 solu-kutsua naapuritaloihin.

Mitä solussa tehdään ja miksi kannattaa tulla mukaan?

Heini ja Marianne: Pidämme runkona Pelastus -kirjaa. Vastaamme kirjan kysymyksiin ja keskustelemme siltä pohjalta. Illan aikana saa esittää myös kysymyksiä sekä kertoa rukouspyyntöjä. Ohjelma riippuu myös siitä, millaista porukkaa soluun tulee, ovatko he uskovia vai ei. Jos joku ei koe mukavaksi tehdä kirjan tehtäviä kovin orjallisesti, niin silti saa tulla mukaan.

Heini: Solu on kuin miniseurakunta. Siellä saa jakaa asioitaan ja kokea yhteyttä toisiin ihmisiin.  Siellä saa kasvaa kristittynä ihmisenä. Sinne on helppo tulla, koska se on kodissa.

Marianne: Uskovien yhteys on niin tärkeä juttu, että sitä ei oikeastaan ymmärrä ennen kuin sen yhteyden löytää. Ajattelin itse joskus, että pärjään ihan yksin uskovana kun vain luen kotona Raamattua ja katson TV7:ää. Mutta se on ihan eri juttu, kun kokoonnut muiden uskovien kanssa yhteen ja voit vapaasti keskustella, jakaa ja kysellä mieltä askarruttavista asioista.

Mitä Jumala on puhunut sinulle?

Heini: Haluan rohkaista ihmisiä olemaan Sanan äärellä sitä mietiskellen. Mitä enemmän on Jumalan kanssa, sitä enemmän suhde Häneen vahvistuu. Kun vietät aikaa Jumalan kanssa ja lähestyt Jumalaa, Hän todellakin vastaa. Kyse on suhteesta, jossa tulee elää päivittäin.

Marianne: Heräsin yksi yö yliluonnolliseen koputukseen. Kysyin: ”Herra, mitä haluat minun tekevän?” Sain Raamatunpaikan Apt.27:23. Se oli minulle rohkaisu. Olin sinä iltana ennen nukkumaanmenoa rukoillut taloyhtiöni puolesta. Kun Herran enkeli koputti minulle yöllä, sain varmistuksen aloittaa solun.