Liitossa Jumalan kanssa
Kirjoittanut Seppo Pehkonen   

Kuinka ihminen voi olla liitossa Jumalan kanssa? Moni nyky­päivän kristitty ei ole kunnolla sisäistänyt liiton merkitystä, että se on koko Jumala­-suhteen perusta. Epävarmuus siitä nakertaa pohjaa, jos ei ole ymmärrystä, kuinka sitoutunut Jumala on niihin, jotka uskovat Jeesukseen.

Raamatun aikaisessa kulttuurissa sanalla liitto oli paljon syvempi merkitys kuin mitä nykyään ajatellaan, että se on jokin yksilöiden tai yhteisöjen välinen sopimus. Liiton rikkominen oli kuoleman vakava asia. Siinä sitouduttiin toiseen osapuoleen lopullisesti. Hänen vihollisensa olivat liittokumppanin vihollisia. Hän takasi jopa hengellään toisen osapuolen tulevaisuuden.

Liitto merkitsi samaistumista. Siihen ei ryhdytty kevyin perustein, vaan laskettiin tarkkaan kustannukset. Liiton solmiminen vahvistettiin eläinuhrin verellä. Siitä on lähtöisin heprean­kielisen sanan merkitys liiton tekemiselle – leikkaaminen niin että veri vuotaa. Sen merkiksi viillettiin vielä kämmeneen haavat, joista jäi pysyvä arpi.

Kuinka ihminen voisi olla näin vakavassa liitossa Jumalan kanssa? Ihminenhän on heikko eikä pysty aina sitoutumaan siihen, mitä on luvannut. Sen osoittaa jo Vanhan testamentin monet liitot, joita Jumala teki ihmisen kanssa.

Jumala näki tämän etukäteen. Siksi hän teki Uuden liiton, ei enää suoraan ihmisen kanssa, vaan oman Poikansa Jeesuksen Kristuksen kanssa, joka on tässä liitossa koko ihmiskunnan edustajana. Hänen päälleen pantiin ristillä kaikkien ihmisten synnit, josta Jeesuksen veri on vakuutena, että jokainen häneen uskova saa synnit anteeksi.

Kristuksen ylösnousemus on osoitus siitä, että Paholaisen valta todella voitettiin. Jeesukseen uskova saa lahjaksi hänen vanhurskautensa ja pyhyytensä. Hän on uusi luomus Kristuksessa ja hänellä on täysi oikeus käydä Isän eteen Jumalan lapsena.

 

Uskovana olet liitossa Jumalan kanssa. Uusi liitto Kristuksen veressä merkitsee, että sinulla on uusi identiteetti. Olet vaihtanut itsesi Jeesukseen. Ota vastaan tämä ilmestys: Jumala on sitoutunut sinuun – Hän on puolellasi!


 
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki