VALTAKUNNAN ENSISIJAISUUS
Kirjoittanut Kirsi Nieminen

Jumala on nähnyt hyväksi antaa hänen omilleen valtakunnan. Ei vain joskus tulevaisuudessa, vaan nyt jo tässä ajassa. Jeesus puhui siitä hyvin paljon evankeliumeissa. Mitä tarkoittaa tämä valtakunta? Se on ne alueet ja ihmissydämet, missä Jeesus on Kuninkaana ja Jumalan hallintavalta todellisuutta. Kun ihminen uudestisyntyy, hän siirtyy pimeyden vallasta Jumalan valtakuntaan. Hänestä tulee valtakunnan kansalainen, joka haluaa Jeesuksen opetuslapsena, että Jumala hallitsee hänen elämänsä kaikilla osa-alueilla. Se merkitsee Jumalan yliluonnollista vapauttavaa voimaa ja täydellistä huolenpitoa. Uudenlainen rakkauden kulttuuri alkaa vaikuttaa suhteessa toisiin ihmisiin. Jeesus sanoi, että meidän tulee etsiä ensin Jumalan valta-kuntaa, niin kaikki muukin tarpeellinen annetaan sen ohessa.Miten tämä eroaa keskinkertaisesta kristillisyydestä? Tavallinen uskova ajattelee yleensä, että tärkeintä on olla pelastettu ja tietää pääsevänsä kerran taivaaseen. Hän pyrkii olemaan hyvä ja us-kollinen seurakunnan jäsen, maksamaan kymmenykset ja antamaan avustusta silloin, kun hänellä on siihen varaa. Valtakunnan kansalainen elää seurakunnassa Jumalan lapsena tietoisena identiteetistään ja asemastaan Jumalan edessä. Hän vaikuttaa muutosta maan päällä evankeliumin kautta. Hän ymmärtää, että hänen Isänsä omistaa kaiken, ja siksi hän kylvää runsaasti varojaan ja luo lisää mahdollisuuksia valtakunnan leviämiselle. Normikristitty opiskelee ja kouluttautuu, jotta löytäisi työtä voidakseen elää hyvin. Hän uskoo, että hänen tarkoituksensa on selvitä tästä elämästä ja päästä lopulta perille taivaaseen. Toki hän haluaa nähdä Jumalan ihmeitä ja tuntea hänen iha-naa läsnäoloansa. Hän rakastaa toisia omalla tavallaan. Valtakunnan kansalainen sen sijaan etsii ja löytää elämänsä tarkoituksen – ja myös täyttää sen. Hänen ensijainen tavoitteensa on nähdä Jumalan tahdon toteutuminen maan päällä niin kuin taivaassa. Hän kantaa mukanaan ja vapauttaa Jumalan läs-näoloa, siellä missä ikinä liikkuukaan. Hän rakastaa kaikkia.

Onko Jumalan valtakunta sinun elämässäsi ensimmäisellä sijalla – kaikessa? Tee nyt laatupäätös: En ole enää kuluttaja ja mukautuja, vaan olen valtakunnan suurlähettiläänä lisäarvon tuoja ja muutoksen aikaansaaja.

Seppo Pehkonen